Häistä kysyttyä

 

Millainen on sinun kuvaustyylisi?

Kuvajournalistinen. Pyrin kuvaamaan mahdollisimman huomaamattomasti.

Kauanko hääkuvaus kestää ja teetkö lyhyempiä kuvauksia?

Ikimuistoisen häätarinan kertomiseen tarvitaan koko päivä eli kuvaan mielelläni alkuvalmistelut aina illan viimeisiin hetkiin. Kuitenkin siten, että kuvaustunnit pysyvät kohtuullisina ja pidän tarvittaessa taukoa, jos ohjelma antaa myöden.
Sovimme yhdessä tarkemmin aikataulun joten yllätyksiä ei tule.

Teen myös lyhyempiä kuvauksia. Tarkemman tarjouksen saa laittamalla minulle viestiä.

Voidaanko me nähdä ennen häitämme, varmistaaksemme ettet ole ihan liian outo tapaus.

Kyllä... tai siis ei, en ole ihan liian outo tapaus. Toiveeni on tavata asiakkaani livenä kahvikupposen äärellä tai Skypen kautta (kahvikupposen äärellä). On tärkeää nähdä ja oppia tuntemaan toisemme ennen kuin alamme kuvaamaan.
Suosin myös harjoittelukuvauksien ottoa eli jos tarvitsette apua poseerauksessa tai kameran edessä ylipäätään olemista, niin harjoitellaan ensin. Harjoituskuvaus kestää n. tunnin haluamassanne paikassa ja saatte kuvat itsellenne esim. save the date- kutsuja varten. Kuvauksesta ei koidu lisäkuluja.

Saatamme olla todella vaivautuneita kameran edessä. Tuottaako se ongelmia?

Ei tuota ongelmia ja uskokaa vain, että kaikki menee hyvin. Suurin osa kuvattavistani kertoo ettei ole aivan sinut kameran edessä.  Pyrin ohjaamaan pareja siten, että saamme hyvät ja edustavat potretit. Muuten suosin mahdollisimman vähän ohjaamista joten näytätte suurimman osan päivästä sädehtiviltä, kun ette kiinnitä minuun huomiota. 

Montako kuvaa saamme kuvauksista?

Tärkein tehtäväni on saada kaikki mahdollinen irti häistänne ja jos senkin jälkeen on jotain kuvattavaa, niin kuvaan sen. Oma laadunvalvonta karsii huonompia kuvia ja asiakkaat harvoin jaksaa selata tuhansia kuvia. Olen kokenut parhaaksi määräksi 300 - 500 hyvin käsiteltyä kuvaa koko päivästä.

Kuinka kauan menee kuvien käsittelyssä?

Tavoitteeni on saada teille kuvat heti seuraavalla viikolla salasanalliseen kuvagalleriaan ladattavaksi. Ruuhka- aikoina voi mennä kaksi viikkoa. Kuviin tehdään peruskäsittely eli rajaukset, väritasapainon ja -kylläisyyden säädöt. Jos tilaat kauttani muita kuvatuotteita, niin niiden toimitus voi kestää 2 - 4 viikkoa, riippuen mitä tilaat. Minun kautta ei ole kuitenkaan pakko tilata mitään.

Saammeko tilata kuvia mistä vain?

Tietysti saatte. Mielestäni teidän hääkuvat kuuluvat teille. En pakota teitä tai teidän sukulaisianne hankkimaan pakolla ostatettuja kuvia. Annan teille parhaat kuvani joita voitte jakaa ja printata niitä mielin määrin. Minun kauttani voi tosin tilata printtikuvia valokuvauksen ammattiliikkeestä joiden kanssa teen yhteistyötä. 

Entäpä jos laitteesi menevät rikki?

Jos jotain sattuu menemään rikki häiden aikana... Usko vain niinkin on käynyt... Yksi salama levisi hienosti Temppeliaukion kirkon kalliolle... Tulen häihin aina kahdella kamerarungolla (Nikon D750 ja Z6), useammalla valovoimaisella objektiivilla sekä akuilla ja lukuisilla muistikorteilla. Jos alan kysellä sinulta kännykkäkameraa lainaksi, niin on syytä huolestua.

Mitenkä sitten GBR...RGF... siis GDPR? Millainen on sinun tietosuojasi?

Voit lukea tietosuojasta täältä