Häistä kysyttyä

 

Paljonko hääkuvaus maksaa?

Koko päivän hääkuvaus maksaa 1500 € jolla saat paljon hyvin käsiteltyjä kuvia hääpäivästä sekä lyhyitä videoklippejä. Kuvatiedostot toimitetaan USB- tikulla kauniissa häärasiassa ja laitan mukaan 13x18 cm printtejä. Lisäksi pääsette lataamaan täysresoluutiokuvia verkkogallerian kautta kolmen kuukauden ajan. Galleriaan voitte kutsua halutessanne ystävät ja sukulaiset. Häätapaamisessa tai muuna sovittuna aikana otamme harjoituskuvat joita voitte käyttää vaikkapa kutsuissa.

Kauanko hääkuvaus kestää ja teetkö lyhyempiä kuvauksia?

Ikimuistoisen häätarinan kertomiseen tarvitaan koko päivä eli kuvaan mielelläni alkuvalmistelut aina illan viimeisiin hetkiin. Kuitenkin siten, että kuvaustunnit pysyvät kohtuullisina ja pidän tarvittaessa taukoa, jos ohjelma antaa myöden.
Sovimme yhdessä tarkemmin aikataulun joten yllätyksiä ei tule.

Teen myös lyhyempiä kuvauksia, jos muuhun ei ole tarvetta. Tarkemman tarjouksen saa laittamalla minulle viestiä.

Voidaanko me nähdä ennen häitämme, varmistaaksemme ettet ole ihan liian outo tapaus.

Kyllä... tai siis ei, en ole ihan liian outo tapaus. Toiveeni on tavata asiakkaani livenä kahvikupposen äärellä tai Skypen kautta (kahvikupposen äärellä). On tärkeää nähdä ja oppia tuntemaan toisemme ennen kuin alamme kuvaamaan.
Suosin myös harjoittelukuvauksien ottoa eli jos tarvitsette apua poseerauksessa tai kameran edessä ylipäätään olemista, niin harjoitellaan ensin. Harjoituskuvaus kestää n. tunnin haluamassanne paikassa ja saatte kuvat itsellenne esim. save the date- kutsuja varten. Kuvauksesta ei koidu lisäkuluja.

Pitääkö meidän pitää tosi perinteisiä kirkkohäitä, että haluat kuvata meitä ?

Ei lainkaan. Tykkään kuvata kaikenlaisia häitä ja hääpareja. Tärkeintä on saada teidänlaiset kuvat. 

Saatamme olla todella vaivautuneita kameran edessä. Tuottaako se ongelmia?

Ei tuota ongelmia ja uskokaa vain, että kaikki menee hyvin. Suurin osa kuvattavistani kertoo ettei ole aivan sinut kameran edessä.  Pyrin ohjaamaan pareja siten, että saamme hyvät ja edustavat potretit. Muuten suosin mahdollisimman vähän ohjaamista joten näytätte suurimman osan päivästä sädehtiviltä, kun ette kiinnitä minuun huomiota. 

Montako kuvaa saamme kuvauksista?

Tärkein tehtäväni on saada kaikki mahdollinen irti häistänne ja jos senkin jälkeen on jotain kuvattavaa, niin kuvaan sen. Oma laadunvalvonta karsii huonompia kuvia ja asiakkaat harvoin jaksaa selata tuhansia kuvia. Olen kokenut parhaaksi määräksi 400 - 600 hyvin käsiteltyä kuvaa koko päivästä.

Millaisia hääjuhlia tykkäät kuvata?

Kuvaan monenlaisia juhlia, mutta mielestäni parhaat ovat sellaiset joista löytyy tarina sisältä. Juhlissa joissa on riittävästi tapahtumia ja tunteita, muodostuu kerronnallinen kaari. Jos olette pitämässä juhlia jossa on niukasti tapahtumia, niin kannattaa varautua kuviin joissa kuvataan paljon erilaisia henkilöitä.

Mitä ajattelit laittaa häihin päällesi?

Haaveilen joskus kesähelteellä saapuvani paikalle päälläni havaijipaita ja shortsit, mutta taivun tässä. Käytän mustaa pukua ja valkoista paitaa krakan kanssa, mutta kuitenkin tilaisuuden mukaan. Jos kuitenkin olet järjestämässä havaiji- teemallisia häitä, let me know, i´ll be there. 

Tuleeko ylimääräisiä kuluja, jos kutsumme sinut pidemmälle kuvaamaan?

Kyllä. Pk- seudun ulkopuolelle tulee matkakuluja 0,50€ /km. Jos haluat minut pidemmälle ja joudun yöpymään, niin matkakuluihin lisätään 70€ majoitukseen. 

Kuinka kauan menee kuvien käsittelyssä?

Tavoitteeni on saada teille kuvat heti seuraavalla viikolla salasanalliseen kuvagalleriaan ladattavaksi. Ruuhka- aikoina voi mennä kaksi viikkoa. Kuviin tehdään peruskäsittely eli rajaukset, väritasapainon ja -kylläisyyden säädöt. Jos tilaat kauttani muita kuvatuotteita, niin niiden toimitus voi kestää 2 - 4 viikkoa, riippuen mitä tilaat. Minun kautta ei ole kuitenkaan pakko tilata mitään. Kuvien ja videoklippien käsittelyssä käytän Adoben tuotteita.

Saammeko tilata kuvia mistä vain?

Tietysti saatte. Mielestäni teidän hääkuvat kuuluvat teille. En pakota teitä tai teidän sukulaisianne hankkimaan pakolla ostatettuja kuvia. Annan teille parhaat kuvani joita voitte jakaa ja printata niitä mielin määrin. Minun kauttani voi tosin tilata printtikuvia valokuvauksen ammattiliikkeestä joiden kanssa teen yhteistyötä. 

Mitä tapahtuu, jos sairastut?

Onneksi ei ole vielä kertaakaan niin tapahtunut. kopkop... Mutta jos näin sattuu tapahtumaan, etsin teille uuden kuvaajan.

Entäpä jos laitteesi menevät rikki?

Jos jotain sattuu menemään rikki häiden aikana... Usko vain niinkin on käynyt... Yksi salama levisi hienosti Temppeliaukion kirkon kalliolle... Tulen häihin aina kahdella kamerarungolla (Nikon D750 ja Z6), useammalla valovoimaisella objektiivilla sekä akuilla ja lukuisilla muistikorteilla. Jos alan kysellä sinulta kännykkäkameraa lainaksi, niin on syytä huolestua.

Mitenkä sitten GBR...RGF... siis GDPR? Millainen on sinun tietosuojasi?

Voit lukea tietosuojasta täältä

Iloksemme huomaamme, että olet meille sopiva kuvaaja ja haluaisimme varata sinut. 

JESS! Hienoa. Ensimmäiseksi lähettäkää minulle postia. Rohkaisen kaikkia pareja kuvauspalaveriin livenä tai sitten Skypen kautta. Jos edelleen toteatte minut sopivaksi, lähetän teille sopimuksen joka tulee lukea ja allekirjoittaa. Allekirjoituksessa käytän Adoben Echosign palvelua joka on virallinen ja täysin turvallinen palvelu. Tämän jälkeen tulee maksaa varausmaksu joka on 30% loppusummasta ja pyöristettynä mukavaan tasasummaan. Kuvauksen voitte maksaa enintään kolmessa erässä.
Sitten lähetän teille kiitoslahjan asiakkuudesta ja alan silittelemään havaijipaitoja...

Kuvauksen loppulasku lähetetään viikkoa ennen hääjuhlia ja kuvatuotteet toimitetaan, kun kaikki maksut on suoritettu.